دکتر هدایتی، به مناسبت ۶ مرداماه روز جهانی هپاتیت گفت: از بین بالغینی که عفونت مزمن هپاتیت B دارند، ۲۰ تا ۳۰ درصد گرفتار سیروز کبدی و یا سرطان کبد میگردند و سالانه بیش از ۶۸۶۰۰۰ نفر در جهان براثر عواقب هپاتیت B شامل سیروز و سرطان کبد میمیرند.
وی افزود: از بین مبتلایان به هپاتیت C نیز ۱۵ تا ۳۰ درصد در طی ۲۰ سال مبتلابه سیروز و سرطان کبد میگردند و تقریباً هرسال ۷۰۰۰۰۰ نفر از این بیماری میمیرند.
هدایتی تصریح کرد: اطرافیان نزدیک و بستگان درجهیک افراد مبتلابه هپاتیت بی و سی در زمره افراد پرخطر برای ابتلا به این دو بیماری ویروسی میباشند که باید مورد بررسی، تشخیص و ایمن سازی قرار بگیرند. همچنین مشاغل خاص از جمله آرایشگران، کادر درمان، نوزادان متولد شده از مادران مبتلا، مصرف کنندگان مواد مخدر و بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی، از جمله گروههای پر خطر هپاتیت هستند.
وی، با اشاره به اینکه هپاتیت التهاب کبد است و به انواع A,B,C,D,E تقسیم میشود، ادامه داد: هرساله حدود ۱.۴ میلیون مرگ به علت هپاتیت در جهان رخ میدهد این در حالی است که تنها ۱۰ درصد مبتلایان به هپاتیت از وضعیت خود آگاه هستند و میتوانند به درمان دسترسی داشته باشد.
هدایتی یادآورشد: رعایت اصول احتیاط استاندارد برای پیشگیری از ابتلای شغلی و اتفاقی، تزریق ایمنوگلبولین هپاتیت ب و واکسیناسیون هپاتیت ب در نوزادان مادران مبتلا و گروههای پرخطر ذکر شده و پرهیز از استفاده از وسایل تزریق و سایر وسایل تیز و برنده مشترک از جمله اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به هپاتیت ب میباشد.
وی تاکید کرد: هپاتیت سی واکسن موثر ندارد، ولی داروی خوراکی با اثربخشی بالا جهت درمان قطعی هپاتیت سی در کشور موجود میباشد.
هدایتی، با اشاره به شعار روز جهانی هپاتیت ۲۰۲۲”تسهیل دسترسی تمام افراد جامعه به مراقبتهای تشخیصی – درمانی هپاتیت”، گفت: فرارسیدن روز جهانی هپاتیت فرصتی مغتنم و کم نظیر در راستای افزایش حداکثری آگاهی عموم جامعه نسبت به راههای انتقال، پیشگیری و درمان هپاتیتهای ویروسی است.
پزشک مرکز هپاتیت مرکز بهداشت شهرستان کاشان افزود: برنامه حذف هپاتیت سی در ایران تا سال ۱۴۱۰ بواسطه بهره گیری از داروهای موثر و کارآمد در دستور کار قرار گرفته است و در همین راستا رسیدن به این هدف مهم نیازمند ارتقای سطح دانش جامعه و ایجاد فرهنگ آگاهی از هپاتیت، آموزش و بیماریابی فعال در گروههای پرخطرمی باشد.
وی یادآور شد: هر ۳۰ ثانیه یک نفر، جانش را به دلیل ابتلا به هپاتیت B , C از دست میدهند. بعلاوه آزمایش به موقع هپاتیت B,C,D میتواند زندگی افراد مبتلا را نجات دهد. همچنین درمان بهنگام هپاتیت B , C مانع پیدایش سرطان کبد خواهد شد.
هدایتی، با اشاره به اینکه عدم استفاده از سرنگهای آلوده در معتادان تزریقی مانع ابتلا به هپاتیت B,C میشود، تاکید کرد: عدم مصرف آب و غذای آلوده میتواند از پیدایش عپاتیت A,E جلوگیری کند.
وی تصریح کرد: واحد مشاوره هپاتیت کاشان در مرکز خدمات جامع سلامت گلابچی و مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مستقر میباشد و از اوایل سال ۱۴۰۰ به صورت مستمر طبق دستورالعملهای موجود وزارت بهداشت؛ خدمات بیماریابی، پذیرش بیمار و مراجعین پرخطر و انجام مشاوره هپاتیت، تشخیص و پیگیری مراقبت و درمان بیماری هپاتیتهای ویروسی را به جامعه کاشان و آران بیدگل ارائه میدهد.
پزشک مرکز هپاتیت شهرستان کاشان ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۰۰ پرونده فعال مربوط به مبتلایان به هپاتیت بی و سی در مرکز مشاوره هپاتیت تشکیل گردیده و روند شناسائی موارد مثبت جدید و پیگیری مراقبت هپاتیت ب، پیگیری آزمایشات و پاراکلینیک، ویزیت متخصص عفونی و شروع رژیم دارویی هپاتیت سی و درمان قطعی آن درحال انجام است.
وی افزود: کلیه افرادی که خود یا یکی از اعضای خانواده آنها سابقه ابتلا به هپاتیتهای ویروسی را داشته اند و یا شرایط پرخطر ذکر شده را دارند میتوانند به مرکز مشاوره هپاتیت کاشان مراجعه و از خدمات رایگان و محرمانه مرکز بهرهمند شوند.