یافته های پزشکی جدید نشان می دهد که سویه های دیگر ویروس کرونای انسانی، مانند آن هایی که باعث سرماخوردگی شده و قبل از ظهور بیماری کووید-۱۹ در جمعیت های انسانی وجود داشتند، باعث به وجود آمدن ایمنی در مقابل ویروس کرونا می شوند.
درک صحیح ساختار مقابله با ویروس ها در بدن انسان و پاسخ سیستم ایمنی به ویروسهایی که از قبل وجود داشتند، ممکن است دریچه ای برای تقویت سیستم ایمنی درمقابل کووید-۱۹ باشد.
در همین راستا، مطالعات جدید این سوال را مطرح می کند که آیا قرار گرفتن در معرض ویروس های قبلی می تواند از بدن در برابر کووید-۱۹ محافظت کند یا خیر؟
برای یافتن پاسخ این سوال، دانشمندان دانشگاه زوریخ سوئیس تحقیقاتی را انجام دادند که نشان می دهد افرادی که قبل از همه گیری کرونا در معرض ویروس های دیگر این خانواده بوده اند سطح ایمنی بالاتری در برابر کووید-۱۹ از خود نشان می دهند.
پروفسور الکساندرا ترکولا (Alexandra Trkola)، پژوهشگر ارشد و رئیس موسسه ویروس شناسی پزشکی دانشگاه زوریخ، در این باره گفت: این مطالعات میزان آنتی بادی بدن را در برابر کووید-۱۹برای کشف ارتباط سیستم ایمنی با واکسن، شدت بیماری و حساسیت به عفونت تحت نظر داشت.به گزارش سیناپرس، در این راستا، محققان همچنین پاسخ های سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا ویروسهای پیش از این همه گیری جهانی رانیز با هم مقایسه کردند.
تحقیقات نشان داد که چهار نوع منبع HCoV که باعث سرماخوردگی میشوند، مجموعاً حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از عفونتهای بزرگسالان و ۲ تا ۶ درصد از کل بستری های بیمارستانی برای عفونت های دستگاه تنفسی تحتانی را شامل می شوند.
درادامه پروفسور ترکولا اعلام کرد که مطالعات ما نشان میدهد که پاسخ آنتی بادی قوی به کروناویروسهای انسانی، سطح آنتی بادی ها علیه SARS-CoV-2 را افزایش داده و بدن را در مقابل کرونا تقویت می کند. به گزارش سیناپرس، وی در ادامه توضیحاتش افزود: بنابراین فردی که در برابر کروناویروس های بی خطر پیشین مصونیت پیدا کرده، در برابر عفونت های شدید SARS-CoV-2 نیز بهتر محافظت میشود.
پاسخ ایمنی بدن در برابر یک نوع ویروس باعث به وجود آمدن محافظت ایمنی در برابر گونه های دیگر ویروس می شود. که کارشناسان بهداشت آن را واکنش متقابل می نامند.