بدون شک عادت هایی نظیر سیگار کشیدن، مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی قند و چربی بالا، نشستن طولانی مدت و ورزش نکردن به اندازه کافی در کاهش میانگین عمر متوسط تاثیر دارد.
در کنار این عادت ها، رفتارهایی وجود دارد که احتمالا به آنها توجهی نمی شود در حالی که می تواند سهم زیادی در زوال سلامتی و در نهایت، مرگ زودرس انسان داشته باشد.
«هدر نیوجن» نویسنده زن آمریکایی در مقاله ای در سایت « Eat This Not That» با اشاره به این موضوع آورده است: «دکتر تامی میچل پزشک خانواده سرشناس آمریکایی تاکید می کند که هرچند برخی از این عادت ها در ظاهر بی ضرر به نظر می رسند اما می توانند به سلامت ما لطمه بزنند. با این حال، با تغییرات کوچک در سبک زندگی خود می توانیم به طور چشمگیری وضعیت سلامتی خود و میانگین عمر خود را افزایش دهیم».
سیگار کشیدن
سیگار کشیدن یکی از دلایل اصلی مرگ و میر مرتبط با سرطان در سراسر جهان است. براساس اطلاعات انجمن ملی آمریکا، افراد سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری ها، 25 بار بیشتر در معرض سرطان ریه قرار دارند.
تعلل
دکتر میچل می گوید: تعلل می تواند عواقب بسیار منفی داشته باشد. از نمره های درسی ضعیف گرفته تا از دست دادن بسیاری از فرصت های مفید. تعلل در مسئولیت ها و وظایف تاثیر جدی روی زندگی ما دارد. با این حال آیا می دانید که تعلل همچنین می تواند یک مسئله مرتبط با مرگ و زندگی نیز باشد. مطالعات نشان داده است که بیماران سرطانی که درمان را به تاخیر می اندازند، در مقایسه با آنهایی که تحت درمان قرار می گیرند، احتمال مرگشان بیشتر بوده است.
جلب رضایت دیگران
افرادی که تمایل دارند رضایت مردم را جلب کنند، نیازهای خود را نادیده می گیرند و همین موضوع منجر به انتخاب یک سبک زندگی ناسالم می شود. مثلا ممکن است وعده های غذایی خود را حذف کنند یا غذاهای فرآوری شده را به جای میوه ها و سبزیجات سالم انتخاب کنند. همه این عوامل می تواندخطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. بنابراین اگر جزو افرادی هستید که برای جلب رضایت دیگران تلاش می کنند، باید از خطرات پیرامون آن هم واقف باشید و تدابیری را برای مقابله با آن انجام دهید.
افکار و احساسات منفی
دکتر میچل می گوید: همان طور که سلول های سرطانی می تواند در بدن رشد کند و تکثیر شود، افکار و احساسات منفی هم می تواند رشد یابد و تکثیر شود. افکار و احساسات منفی همانند سرطان است و می تواند تاثیری مضر بر سلامتی جسمی ما داشته باشد چون مطالعات نشان داده است: افرادی که افکار مثبت و دیدگاههای مثبت دارند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان قرار دارند. بیماران سرطانی که دارای دید مثبنی هستند هم می توانند نسبت به درمان آن، واکنش مثبتتری نشان دهند.
او معتقد است که اولا فکر مثبت می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و بدن را برای مبارزه با سلولهای سرطانی مقاوم تر می کند.دوما افراد دارای دید مثبت معمولا عادت های بهداشتی سالمی نظیر مصرف غذای مغذی و ورزش کردن منظم دنبال می کنند . ثالثا مطالعات نشان داده است که افراد دارای دید مثبت به زندگی طولانی تری نسبت به افراد بدبین تمایل دارند بنابراین لازم است دیدگاهمان به زندگی بهبود یابد و اطراف افرادی پرسه بزنیم که از گفتن حقیقت به ما نمی ترسند.
ساعات کار طولانی
کار بیشتر از 40 ساعت در هفته آسیب های دراز مدتی برای جسم و ذهن به همراه دارد وخطر مرگ را افزایش می دهد. براساس یک مطالعه جهانی، کار کردن طولانی مدت در هفته می تواند کشنده باشد. در این تحقیق آمده است: «کار کردن بیش از 55 ساعت در هفته باعث مرگ 754 هزار نفر به دلیل بیماری های قلبی عروقی در سال 2016 شد و علاوه بر این خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 35 درصد نیز افزایش می دهد».
چگونه از نو شروع کنیم؟
در مقاله مذکور آورده است: پس از نگاهی به عادات روزانه ای که زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد، گام های زیر را برای دستیابی به احساس رضایت و خوشبختی دنبال کنید:
ارتباطات اجتمالی را تقویت کنید: مطالعات عدیده ای نشان داده اند و ارتباطات اجتماعلی نقش زیادی در خوشبختی دارد. مطالعه دانشگاه هاروارد در مقدمه این تحقیقات قرار دارد به طوری که پس از پیگیری وضعیت 80 ساله صدها نفر به این نتیجه رسید که روابط نزدیک با خانواده و دوستان و رفقا، عامل اصلی خوشحال ماندن مردم است و به این موضوع باید سیگار نکشیدن، ورزش کردن و ایجاد تعادل بین کار و زندگی را نیز اضافه کرد.
از تعارفات مودبانه روزانه استفاده کنید: خانم سونیا لیوبومبرسکی استاد دانشگاه کالیفرنیا به این نتیجه رسیده است که استفاده عمدی از تعارفات ساده می تواند شما را شادتر کند و افسردگی و نگرانی شما را کاهش دهد». سیمون توماس هم گفته است:« چنین تعارفاتی باعث می شود احساس رضایت کنید زیرا باعث می شوید فرد مقابل نیز احساس خشنودی کند».
قدردان باشید و قدرانی ها را بشمارید: براساس یک پژوهش که در سال 2005 انجام شده، این موضوع باعث شادی و رضایت و کاهش علائم افسردگی می شود.
به خودتان رحم کنید: زیرا انتقاد بیش از حد از خویشتن، دشمن شادی و خوشحالی است و مانعی دربرابر دستیابی به اهداف است و براساس گفته توماس، «بهتر است صدایی درونی گرمی به جای صدای خصمانه و انتقادی، داشته باشیم.