یعقوبعلی نظری روز پنجشنبه در یکصدمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی افزود: کمبود کارگر در استان را میتوان از دو جهت بررسی کرد، نخست این که جریان اقتصادی و فضای کسب و کار در استان شرایط مطلوبی دارد و رو به جلو است، از سوی دیگر در استان افراد بیکار هم زیاد وجود دارد لذا باید با توجه به این شرایط، یک برنامه مشخص در ارتباط با جبران کسری کارگر و قرار گرفتن آن در یک چرخه درست تدوین شود.
وی با اشاره به شعار امسال مبنی بر “مهار تورم و رشد تولید” ادامه داد: برای تحقق این شعار نیاز به تدوین یک برنامه مشخص در قالب تعریف طرحهای مختلف در حوزههای صنعت و معدن و کشاورزی دارد که باید در سه بخش توسعه، افزایش بهرهوری و ایجاد ظرفیتهای جدید دنبال شود، خاستگاه این مهم نیز بخش خصوصی با محوریت اتاق بازرگانی و تشکلهایی مانند خانه صنعت، معدن و تجارت است که باید به استانداری اعلام کنند برای سال ۱۴۰۲ چه برنامهای در جهت رشد تولید دارند.
استاندار خراسان رضوی در خصوص تامین مسکن برای کارگران توسط کارفرمایان گفت: استان، آمادگی همراهی در این موضوع را دارد، معاونت عمرانی استانداری نیز در این خصوص با صاحبان کارخانهها و موسسات وارد مذاکره شده است، اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز باید اعداد مربوط به نیاز مسکن به کارگران را استخراج کند تا بتوان این موضوع را دنبال کرد.
نظری افزود: در خصوص مهار تورم اعمال یک نگاه تحولی را دنبال میکنیم، کنترل تورم فقط به معنای کنترل بازار نیست، اعمال مدیریتی که بتواند هزینههای تمام شده تولید را کاهش دهد در کاهش نرخ تورم موثر خواهد بود و فعالان بخش خصوصی نیز باید نقطه نظرات خود را پیرامون چگونگی کاهش نرخ تورم اعلام کنند.
وی اظهار کرد: در کنار آن خراسان رضوی به ویژه مشهد با مسائلی در خصوص ساماندهی بخش درمان، اقامتگاه ها، حملونقل و زیرساختها مواجه است که در این زمینه نیز پذیرای پیشنهادهای فعالان بخش خصوصی هستیم تا مشکلات را حل کنیم.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به محدودیتهای احتمالی برق و گاز در امسال برای صاحبان تولید در این استان گفت: از هم اکنون باید سیاستهای لازم در خصوص تامین برق و گاز واحدها اتخاذ شود، زیرا کشور با کمبود ۱۱ هزار مگاوات تولید برق مواجه است و حدود هزار مگاوات محدودیت نیز برای خراسان رضوی به منظور جبران کسری برق در دوره اوج بار اعمال خواهد شد البته پیگیریهایی برای به حداقل رساندن این محدودیتها برای خراسان رضوی انجام گرفته و اقدامات غیرمتمرکز از سوی بخش خصوصی نیز محور جدی کار در این حوزه است.
نظری افزود: هم اکنون قراردادهایی برای اجرای طرحهایی به منظور تولید برق از سوی سرمایهگذاران بخش خصوصی در خراسان رضوی در حال امضا است اما تحقق یا رفع کمبود تولید برق موضوعی زمان بر است و باید برای کوتاه مدت سیاستهایی در جهت مدیریت مصرف برق در دوره اوج بار اعمال شود.
وی در خصوص حمایت از فعالان بخش خصوصی برای شرکت در نمایشگاههای کشورهای دیگر گفت: طبق قول مساعد رئیس اتاق بازرگانی ایران، ۵۰ درصد از هزینههای حضور فعالان بخش خصوصی در این نمایشگاهها تامین خواهد شد و تلاش میشود که حمایتهای مختلف از این بخش انجام گیرد.
استاندار خراسان رضوی در خصوص حمایتهای دولت از کارخانه الکترواستیل که چندی قبل دچار آتش سوزی شد گفت: با صاحب این کارخانه نشستهایی برگزار شده و دولت برای حمایت از راهاندازی مجدد این واحد اعلام آمادگی کرده است، از فعالان بخش خصوصی نیز درخواست میشود که همیاری و همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست به موضوع مواجهه کارخانههای استان به کمبود کارگر پرداخت و گفت: مشکل این است که بیشتر جوانان به سمت فعالیتهای غیرمولد سوق یافتهاند که فاقد بیمه و بازنشستگی و مزایایی از این قبیل است.
رضا حمیدی، مشکل دیگر کارگران را کمبود مسکن دانست و افزود: من به عنوان یک تولیدکننده حاضر هستم در صورتی که دولت زمین مورد نیاز را تامین کند، در مدت پنج سال برای همه کارگرانم خانه ساخته و به آنان تحویل دهم.