سهمیه لیگ برتر ایران برای رقابتهای فصل آینده لیگ قهرمانان ۱+۳ خواهد بود و چهار تیم حاضر در این مسابقات نیز قهرمانان جام حذفی و لیگ برتر فصل پیش و فصل جاری خواهند بود. در این بین احتمال اینکه قهرمانهای مشترکی در این جام وجود داشته باشد و باشگاهی نتواند از بین آنها مجوز حرفهای بگیرد زیاد است که به این ترتیب تیمهای دوم، سوم و چهارم لیگ نیز این شانس را خواهند داشت تا بتوانند نماینده ایران در لیگ قهرمانان فصل آینده باشند.
اما مساله اینجاست که آیا تیمهایی که شانس حضور در مسابقات لیگ قهرمانان را دارند برای اخذ مجوز حرفهای بهموقع اقدام کردهاند و دغدغهای در این مورد ندارند؟ آنچه بارها اتفاق افتاده در زمینه بدهیها این است که هر فصل در زمان نقل و انتقالات میبینیم که باشگاههای زیادی به خاطر عدم تسویهحساب با بازیکنان و مربیان سابق خود از سوی کمیته تعیین وضعیت، اجازه عقد قرارداد جدید ندارند و در لحظه آخر این اجازه را پیدا میکنند آن هم در شرایطی که همچنان بدهکار میمانند! حالا در این شرایط چطور برخی از این باشگاهها برای گرفتن مجوز حرفهای اقدام کردهاند، عجیب است. مطمئنا در تاریخ ۱۰ خرداد مشخص خواهد شد که اقدام باشگاههای لیگ برتری برای اخذ مجوز حرفهای بیشتر جنبه مشارکتی داشته یا اینکه واقعا آنها دنبال گرفتن این مجوز هستند. اما برای اینکه بررسی کاملی در این مورد داشته باشیم با یکی از اعضای کمیته مجوز حرفهای و نماینده باشگاههایی که شانس آسیایی شدن را دارند، همکلام شدیم که در ادامه به آن میپردازیم.
اقدام ۱۴ باشگاه برای اخذ مجوز حرفهای
یکی از اعضای کمیته صدور مجوز حرفهای که علاقه نداشت نامش برده شود درباره میزان مشارکت باشگاههای لیگ برتری برای اخذ مجوز حرفهای گفت: «برخلاف دوره قبل برای این فصل، ۱۴ باشگاه لیگ برتری به غیر از دو باشگاه نفت مسجدسلیمان و صنعتنفت آبادان، برای اخذ مجوز حرفهای اقدام کرده و مدارک خود را بارگزاری کردند که در حال بررسی آنها هستیم تا گزارش مربوط به این موضوع را تکمیل و در تاریخ ۱۰ خرداد کمیته بدوی رسما اعلام خواهد کرد که کدام باشگاهها موفق به اخذ مجوز حرفهای شدهاند.» وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است فقط دو یا سه باشگاه موفق به گرفتن مجوز حرفهای شوند؟ یادآور شد: «در این زمینه ما خوشبین هستیم. مشارکت باشگاهها در این زمینه امیدوارکننده است. به هر حال باید مدارک باشگاهها در زمینههای مختلف بهطور دقیق بررسی شود و درنهایت کمیته بدوی است که تصمیم نهایی را اتخاذ خواهد کرد. آنچه مشخص است قهرمان جام حذفی فصل پیش و این فصل و قهرمان لیگ فصل قبل و این فصل میتوانند سهمیه آسیا بگیرند که اگر هر یک از آنها مشترک بودند یا نتوانستند سهمیه آسیا بگیرند، آن وقت رتبههای بعدی لیگ این فصل موفق به کسب سهمیه خواهند شد. طبق قانون تا رده هشتم لیگ برتر شانس آسیایی شدن خواهند داشت و رتبههای پایینتر در هیچ شرایطی در مسابقات لیگ قهرمانان شرکت نخواهند کرد.»
نصیرزاده: باشگاه تراکتور دنبال سندسازی نبود
تیم تراکتور در حال حاضر رتبه چهارم لیگ برتر را به خود اختصاص داده است و این شانس را دارد تا اگر تیمهایی مثل استقلال و نساجی نتوانستند مجوز حرفهای بگیرند، بتواند سهمیه آسیا بگیرد، اما به شرطی که این باشگاه برای گرفتن مجوز حرفهای اقدامات لازم را انجام داده باشد. در این مورد هوشنگ نصیرزاده گفت: «باشگاه تراکتور همه مدارکش را بهموقع و بدون هیچ کمبودی بارگزاری کرده است و جای هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد. ضمن اینکه دنبال سندسازی هم نبودیم و مدراک را کامل و بدون نقص ارائه دادیم. در زمینه بدهیها هم بهموقع عمل کردیم و در شرایط فعلی هیچ بدهی داخلی و خارجی نداریم. با توجه به اینکه احتمال عدم صدور مجوز حرفهای برای برخی باشگاههایی که سهمیه آسیا گرفتهاند وجود دارد، باشگاه تراکتور امیدوار است با ادامه همین روند و کسب رتبه چهارمی بتواند فصل آینده در رقابتهای لیگ قهرمانان باشد.»
وی در پاسخ به این سوال که باشگاه تراکتور کدام ورزشگاه را بهعنوان ورزشگاه محل میزبانی خود در لیگ قهرمانان معرفی کرده است؟ یادآور شد: «ورزشگاه یادگار امام را معرفی کردیم که البته یکسری نقصهایی این ورزشگاه دارد. از آنجا که روز ۳۱ خرداد قرار است از این ورزشگاه بازدید نهایی شود، تا آن موقع همه ایرادات ورزشگاهمان را برطرف خواهیم کرد تا از این حیث هم مشکلی وجود نداشته باشد.»
شانس کم مسیها برای گرفتن مجوز حرفهای
مس رفسنجان هم ازجمله تیمهایی است که برای رتبه چهارمی لیگ میجنگد و این شانس را دارد که سهمیه آسیا بگیرد. اما اینکه باشگاه برای گرفتن مجوز حرفهای اقدام لازم را انجام داده است یا نه را خود مسئولان این باشگاه هم مطمئن نیستند. باشگاه مس برای گرفتن مجوز حرفهای مدتها پیش کمیتهای را تشکیل داد که وظیفه این کمیته این بود که بهموقع مدارک را تکمیل و بارگزاری کند. اما تغییرات مدیریتی که در باشگاه رفسنجانی رخ داد باعث شد یکسری اقدامات با تاخیر انجام شود. اما یکی از اعضای این کمیته به «فرهیختگان» گفت: «مدارکی که لازم بود را در زمان خودش بارگزاری کردیم، اما در زمینه پرداخت بدهیها و ارائه مدارک آن نمیتوانم با قاطعیت بگویم که در زمان خودش این کار انجام شد یا نه. در این مورد بهتر است اظهارنظر دقیقی نداشته باشیم، اما آنچه مشخص است همه بدهیها پرداخت شد و مدارک آن را بارگزاری کردیم.»
در مورد باشگاه مس رفسنجان باخبر شدیم که این باشگاه برای بارگزاری مدارکش در زمینه پرداخت بدهیها به مانند باشگاه استقلال عمل کرده است و درواقع بعد از زمان تعیین شده بدهیهایش را پرداخت کرده است. با توجه به این قضیه احتمال اینکه این باشگاه در اخذ مجوز حرفهای به مشکل بخورد، وجود دارد.
گلگهر نگران نیست
باشگاه گلگهر سیرجان یکی از باشگاههای حرفهای و با امکانات کامل سختافزاری و نرمافزاری لیگ برتر است که مشکل مالی هم ندارد. حالا در این شرایط چرا این باشگاه در دوره قبل لیگ قهرمانان نتوانست مجوز حرفهای بگیرد، جای سوال دارد. اما مدیریت این باشگاه برای این دوره متفاوت عمل کرده است. سیرجانیها اگرچه با شکست مقابل آلومینیوم شانس قرار گرفتن در جمع چهار تیم نهایی لیگ را از دست دادند، اما با توجه به مشکلاتی که برخی باشگاههای رده بالای لیگ برتر برای گرفتن مجوز حرفهای دارند، هر اتفاقی ممکن است رخ دهد. محمد اسفندیاری مدیرعامل گلگهر در این مورد به «فرهیختگان» گفت: «در زمینه اخذ مجوز حرفهای باشگاه گلگهر نگرانی ندارد، از این جهت که در این مورد باشگاه برای تکمیل و بارگزاری مدارک خیلی بهموقع و دقیق عمل کرد تا خطری در گرفتن مجور تهدیدمان نکند. در مورد بدهیها هم اصلا بدهی، چه داخلی و چه خارجی نداشتیم که بخواهیم آنها را بهموقع پرداخت کرده باشیم. درواقع همه خواستههای AFC برآورده شده و امیدواریم که مجوز حرفهای باشگاه صادر شود.»
وی راجع به اینکه آیا ورزشگاه سردار سلیمانی الزامات کنفدراسیون فوتبال آسیا را برای میزبانی از لیگ قهرمانان این قاره دارد یا نه؟ عنوان کرد: «البته که ایراداتی بود، اما دوستان در کمیته بدوی چندبار تشریف آوردند و از شرایط ورزشگاه بازدید کرده و هر بار ایرادات را گفتند که همه آنها برطرف شده است و از این بابت هم مشکلی وجود ندارد.»