شهریار حیدری نماینده مجلس میگوید که مذاکرات هسته ای در آینده ادامه پیدا میکند و امیدوارم تا قبل از پایان سال به نتیجه برسد. بهترین کار این است که مجددا مذاکرات شروع شود اما با رعایت اصل برد دو طرف. به نظر من مذاکرات تا چند ماه آینده از سر گرفته میشود و به نتیجهای خواهد رسید.
شهریار حیدری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا دیدار حسین امیر عبداللهیان با جوزپ بورل و همچنین اظهارات کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به معنای تمایل ایران برای ازسرگیری مذاکرات احیای برجام است، گفت: «مذاکرات هیچ موقع قطع نشده بود منتهی با تاخیر انجام شد. تحریمهای جدیدی که امریکا و اروپا اضافه کردند، باعث شد یک مقدار اصل موضوع مذاکرات و برجام را تحت شعاع قرار دهد. ولی مذاکرات در آینده ادامه پیدا میکند و امیدوارم تا قبل از پایان سال به نتیجه برسد.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: «در کنار این بحثها، رژیم صهیونیستی و بخشی از کشورهای عربی و امریکا دنبال تضعیف ایران در برجام و در نهایت یک توافق ضعیفی که به ضرر ایران باشد، بودند که ایران هم این وضعیت را نمیپذیرد. بنابراین بهترین کار این است که مجددا مذاکرات شروع شود اما با رعایت اصل برد دو طرف، نه اینکه به ضرر یک طرف باشد. به نظر من مذاکرات تا چند ماه آینده از سر گرفته میشود و به نتیجهای خواهد رسید.»
حیدری همچنین درباره زمان از سرگیری مذاکرات، گفت: «فعلا مشخص نیست. الان در حال مذاکره هستند تا برای اینکه جلسات بعدی کجا برگزار شود، تصمیم گیرند.
نماینده مردم قصر شیرین در مجلس در پاسخ به این پرسش که باتوجه به اعتراضات اخیر در ایران، آیا طرف مقابل آمادگی بازگشت به میز مذاکرات را دارد یا خیر، بیان کرد: «آنها آمادگی برای مذاکرات را دارند چون نمیتوانند فاصله بگیرند. آنها دنبال امتیازگیری هستند و گرنه اصل مذاکرات را قبول دارند و دنبال توافق هستند. اما اصلیترین موضوعی که امریکا در توافق رصد میکند، بحث امتیازگیری است.»
حیدری در پاسخ به این پرسش که آیا صحبتهای خرازی مبنی بر اینکه “بسیاری از مسائل که در مذاکرات بوده حل شده و الان تنها مسئله پادمان است که البته مطالب مطرحشده، مطالب قدیمی است” به معنای عقبنشینی ایران از دو درخواست، دادن ضمانت و حذف سپاه از لیست گروههای تروریستی است، گفت: «این موضوعات در مذاکرات باقی مانده بود و هنوز برای سپاه و مسئله پادمان مذاکراتی مانده بود. از این جهت به نظر من در مذاکرات بعدی تکلیف این دو مشخص خواهد شد. ایران به هیچ وجه از منافع ملی که بخش عمده آن سپاه است، کوتاه نخواهد آمد.»