خانه / اقتصادی,

میزان تولید و صادرات پسته در کشور چقدر است؟

پسته
پسته

ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران در گفت و گو با رادیو اقتصاد درباره وضعیت سموم درختان پسته گفت: استفاده از سم در باغات پسته یک روال معمولی در جهان است. شاید قیاس درستی نباشد، ولی سم برای درخت مثل دارو است برای انسان. آن سم مبارزه می‌کند با یکسری از آفات و بیماری‌هایی که ممکن است درخت پسته یا باغات ما یا محصولات کشاورزی با آن روبرو باشد. اشکالی که الان وجود دارد موضوع تأمین سم مورد استاندارد است. نه اینکه سمومی که استفاده می‌شود استاندارد نیست، ولی متأسفانه به دلیل شرایط اقتصادی که وجود دارد و بعضی از سودجویان از سمومی یا وارداتی یا در داخل به صورت تقلبی سمومی را استفاده می‌کنند که هم به گیاه آسیب بزند وهم ممکن است اثرات سویی داشته باشد.

وی افزود: نزدیک به ۱۵ یا ۱۶ کارخانه معتبر استاندارد تولید سم در کشور داریم. متأسفانه شرایط اقتصادی گاهی بعضی از سودجویان را به سمت و سویی می‌برد که سموم تقلبی تولید کنند.

او ادامه داد: خوشبختانه در بحث باغات پسته به دلیل هوشیاری پسته کاران و اینکه پسته یکی از اقلام مهم کشاورزی ایران است که شاید تاریخچه تولید پسته در ایران به قبل از میلاد مسیح هم برگردد، در نتیجه کمتر استفاده می‌شود. این مباحث مربوط به سموم و اثرات سم بر ریه، سموم تقلبی و اثرات سم بر روی پسته که به مصرف انسانی می‌رسد بیش از آنکه قابل توجه باشد تبلیغات است. یعنی نکته‌ای نیست که باعث نگرانی مردم شود به دلیل اینکه همین که احساس می‌کنیم که ممکن است آلوده باشد، ما در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۴۶ هزار تن صادرات پسته مان بوده است.

قاسمی اظهار کرد: پسته به کشورهایی صادر می‌شود که معمولاً استانداردهای بسیار سختگیرانه دارند و در نتیجه نشان می‌دهد که بیش از اینکه ما نگران این بحث باشیم باید به مسائل و مشکلات تولیدکننده‌ها رسیدگی شود تا پسته ایران به جایگاه جهانی خود دست پیدا کند. در محصولات کشاورزی به طور عام ایران را با سه محصول پسته، زعفران و خاویار می‌شناسند.

اولین دیدگاه را بنویسید


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.