افراد مبتلا به میگرن رنج زیادی تحمل می کنند. متاسفانه در برخی موارد مشکل فقط به سردرد ختم نمی شود و و میگرن می تواند عاملی برای افزایش خطر ابتلا به برخی مشکلات جسمی باشد. البته منظورمان این نیست که هر کس دچار میگرن باشد، الزاما به مشکلات دیگر نیز دچار خواهد شد. به عقیده ی متخصصان میگرن می تواند احتمال ابتلا به شش مشکل را افزایش دهد. بنابراین لازم است که فرد مبتلا به میگرن به طور مرتب تحت نظر یک متخصص باشد.
فلج بل
فلج بل یک اختلال عصبی است که صورت و تکلم فرد را تحت تاثیر می گذارد و باعث کج شدن یک طرف دهان می شود. در این مشکل عضلات صورت به طور ناگهانی یا به طور موقت فلج می شوند.
محققان American Migraine Foundation بر این عقیده هستند افرادی که دچار دردهای شدید میگرنی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به این مشکل عصبی قرار دارند.
این محققان پرونده ی سلامت بیش از ۱۳۰ هزار بیمار را بررسی کرده و متوجه شدند افرادی که از میگرن رنج می برند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به فلج بل قرار می گیرند.
این اختلال عصبی همچنین باعث ایجاد درد در منطقه ی گوش شده و به حس چشایی آسیب می زند. خبر خوب اینکه فلج بل معمولا یک مشکل موقتی است و به تدریج برطرف می شود.
سکته مغزی
سکته ی مغزی در اثر یک لخته ی خون بروز می کند و می تواند به شدت روی عملکردهای فیزیکی و عصبی تاثیر گذاشته و تکلم و حافظه را مختل کند.
محققان این ارتباط را ناشی از کاهش جریان خون می دانند، چون رگ های خونی مغز در حین بروز حملات میگرنی (ناشی از عوامل متعدد مانند استرس) منقبض شده و خون به راحتی جریان نمی یابد.بر اساس مقالاتی که در مجله ی Prevention به چاپ رسیده است، ارتباطی بین سکته ی مغزی و میگرن وجود دارد. به عقیده ی متخصصان این ارتباط بین خانم ها پررنگ تر است. به عقیده ی محققان خانم هایی که از «میگرن همراه اورا» رنج می برند، ۴۰۰ درصد بیشتر در معرض سکته ی مغزی قرار می گیرند.
افسردگی
اکثر بیماری ها و ناخوشی هایی مانند میگرن که بویژه غیرقابل درمان و یا غیرقابل کنترل می نمایند، باعث بروز افسردگیمی شوند. به نظر می رسد که این مشکل نیز در بین خانم ها بیشتر باشد.
بر اساس بررسی های ارائه شده در سایت «اوری دی هلث»، حدود ۱۸ درصد افرادی که دچار میگرن هستند از افسردگی نیز رنج می برند. علائم افسردگی در اثر دردهای بلاوقفه و همچنین احساس اینکه یک بیماری، زندگی روزمره ی فرد را مختل کرده بروز می کند.
بیماری پارکینسون
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۴ در Healthline به چاپ رسیده است نشان می دهد افرادی که دچار میگرن همراه اورا هستند، یعنی قبل از بروز سردرد از انواع نشانه ها و علائم عصبی رنج می برند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پارکینسونقرار می گیرند.
به عقیده ی متخصصان میگرن می تواند علامتی باشد که بیماری پارکینسون در سنین بالا در انتظار فرد است. البته اینها احتمالات محققان هستند.
متاسفانه امروزه درمانی قطعی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. این بیماری حاصل نابودی سلول های عصبی است که دوپامین تولید می کنند. بیماران پارکینسونی از کمبود مزمن دوپامین رنج می برند.
اختلال در روده ها
محققان ارتباطی بین میگرن و سندرم روده ی تحریک پذیر یافته اند. این بیماری یک مشکل آزاردهنده است که خود را با اسهال و دردهای شکمی نشان می دهد.
نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۵ انجام شده است نشان می دهد که ۵۳ درصد افرادی که دچار سندرم روده ی تحریک پذیر هستند، به طور مرتب دچار سردرد می شده انند.
به عقیده ی محققان در برخی افراد علائم بیماری به طور همزمان با میگرن بروز می کند و در برخی دیگر علائم روده ی تحریک پذیر در بین دو مرحله ی حملات میگرنی رخ می دهد.
اختلال بینایی
به عقیده ی محققان مایوکلینیک در برخی موارد جرقه هایی در میدان دید افراد مبتلا به میگرن بروز می کند، در حالیکه در برخی دیگر مشکلات بینایی موقتی مانند بروز لکه های تاریک و تیره رنگ دیده می شود.
زمانی که میگرن بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد به آن «میگرن چشمی» گفته می شود. به عقیده ی محققان این علائم در اغلب موارد موقتی بوده و خیلی شدید نیستند، اما «میگرن شبکیه ی چشم» می تواند باعث بروز دوره های موقت نابینایی کامل شود. این نوع میگرن فقط یک چشم را درگیر می کند. در صورت مشاهده ی چنین علائمی لازم است که حتما به پزشک مراجعه کنید.