خانه / برگزیده‌ها,

علائمی که می‌تواند به شما درمورد مشکل کیسه صفرا هشدار دهد

سنگ کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا

وظیفه اصلی صفرا کمک به تجزیه چربی‌ها است.هنگامی که غذا به روده کوچک می رسد،کیسه صفرا منقبض می شود.سپس صفرا حرکت می کند تا عملکرد گوارشی خود را انجام دهد.با این حال،تغییرات گوناگون می تواند بر این فرآیند تأثیر بگذارد و در نتیجه باعث بیماری شود.

برای درک مشکلات کیسه صفرا چه چیزهایی را باید بدانید؟

بیماری های مرتبط با عملکرد صفرا معمولاً زمانی رخ می دهند که سنگ‌های صفراوی مانع عبور صفرا از مجاری می شود.این سنگ‌ها توسط موادی تشکیل می‌شوند که به‌علت مصرف بیش از حد آن‌ها انباشته شده و به‌تدریج سفت می‌شوند.توجه به این نکته مهم است که کیسه صفرا نقش مهمی در فرایند گوارش دارد.بنابراین ایجاد هرگونه تغییر در کیسه صفرا می تواند منجر به علائمی شود که بر کیفیت زندگی فرد تأثیر می گذارد.به همین دلیل بسیار مهم است که هوشیار بوده و به دنبال درمان به موقع برای اصلاح مشکل کیسه صفرا باشید.

علائم احتمالی مشکل کیسه صفرا

۱.درد شکم

درد شکم یکی از علائم هشدار دهنده اصلی مشکل کیسه صفرا است که به‌عنوان کولیک صفراوی شناخته می‌شود. معمولا در قسمت سمت راست بالای معده، درست زیر دنده ها قرار دارد.مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که این درد معمولاً به دلیل انسداد مجاری صفراوی به دلیل تشکیل سنگ ایجاد می‌شود و اغلب پس از خوردن وعده های غذایی زیاد،درد آن شدیدتر می شود.

۲.سوء هاضمه

این مشکل هنگامی ایجاد می‌شود که شیره صفرا به دلیل انسداد یا التهاب مجاری،به درستی به روده نرسد.این موجب می‌شود که هضم غذا سخت‌تر شده و شکم متورم شود.این درد معمولاً بعد از غذا(به‌ویژه غذاهای دارای چربی زیاد)رخ می دهد.

۳.حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ ناگهانی ممکن است نشان دهنده وجود سنگ کیسه صفرا یا التهاب کیسه صفرا باشد.اگرچه دلیل دقیق این علامت ناشناخته است،اما تحقیقات منتشر شده نشان می‌دهد که این حالت ممکن است به دلیل فیستول کوله سیستودئودنال باشد.

۴.بی اشتهایی

از دست دادن ناگهانی اشتها علامتی است که می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مختلف شود اما اگر این مشکل به مدت طولانی رخ دهد،باید با پزشک مشورت کنید.باید توجه داشت که بی‌اشتهایی ممکن است به دلیل مشکل کیسه صفرا،مانند تشکیل سنگ کیسه صفرا یا التهاب مجاری صفراوی باشد.

۵.یرقان

تجمع صفرا در کیسه صفرا می تواند باعث مشکلات کبدی و گوارشی شود که به مرور زمان باعث می شود پوست و سفیدی چشم ها رنگ زرد به خود بگیرند که به این وضعیت یرقان می‌گویند.همه اینها به این دلیل است که صفرا در خون باقی مانده و به راحتی به سلول ها و بافت های بدن می‌رسد.این احتمال هم وجود دارد که یرقان پس از جراحی کبد و صفراوی به دلیل آسیب یا نشت مجرای صفراوی ایجاد شود.

۶.تغییرات در ادرار

اگرچه تغییرات در ادرار معمولاً مربوط به مشکلات کلیه است،اما باید به این نکته توجه کنید که این تغییرات ممکن است به دلیل اختلال کیسه صفرا نیز ایجاد شود.جمع شدن رنگدانه های صفراوی با سنگ ها،باعث زرد یا قهوه‌ای شدن رنگ ادرار می‌شوند.در صورت بروز این علامت باید در اسرع وقت به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید.

۷.اسهال

اختلالات گوارشی ناشی از عملکرد نادرست کیسه صفرا یکی از دلایل ایجاد اسهال است.این علامت معمولا همراه با تورم و درد شکم است که به تدریج در سراسر شکم پخش می شود.

۸.تغییر در مدفوع

سنگ های صفراوی مخلوطی از صفرا،کلسترول و بیلی روبین هستند که با سفت شدن،مانع هضم غذا می شوند.از آنجایی که این سنگ‌ها می‌توانند به طور قابل توجهی رشد کنند،بنابراین باعث انسداد مجاری می‌شوند و می توانند باعث تغییر رنگ در مدفوع شوند.

۹.تب

تب که همراه با برخی اختلالات دستگاه گوارش ایجاد می‌شوند،ممکن است نشانه‌ای از ایجاد سنگ‌های صفراوی در کیسه صفرا یا عفونت در مجاری کیسه صفرا باشند.طبق تحقیقات انجام شده،حدود یک سوم بیماران مبتلا به مشکلات کیسه صفرا از این علائم رنج می برند.

در صورت مشاهده این علائم به پزشک خود مراجعه کنید

لازم به ذکر است این علائم ممکن است نشان دهنده مشکلات سلامتی باشد که برخی از آنها حتی به کیسه صفرا ربطی ندارند.بنابراین عملکرد نادرست کیسه صفرا در صورت عدم درمان به موقع می تواند منجر به مشکلات جدی در سلامتی افراد شود.به همین دلیل در صورت بروز این علائم،مراجعه به پزشک برای درمان این بیماری ضروری است.

اولین دیدگاه را بنویسید


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.