احتمالا این عبارت را بارها شنیده اید که خوردن فست فودها برای سلامتی انسان مضراست، اما کمتر کسی دقیقا میداند که خوردن این غذاهای به ظاهر خوشمزه چه تاثیراتی مخربی روی بدن انسان دارد. به همین دلیل در این گزارش به بررسی این موضوع میپردازیم.
برخی متخصصین تغذیه معتقدند: فست فود و غذاهای مشابه مساوی با سم هستند. در ظاهر ممکن است شما پس از مصرف فست فودها فوراً متوجه کاهش سطح سلامت خود نشوید، اما تأثیرات این غذاها دائمی است. در ابتدا ممکن است پس از مصرف مستمر فست فود، اضافه وزن پیدا کنید و در صورت تداوم این موضوع متوجه میشوید به دیابت مبتلا شده اید یا اندامهای شما به درستی کار نمیکنند. خوردن زیاد فست فود در نهایت میتواند طول عمر شما را کاهش دهد و در نهایت کشنده باشد. برخی از مهمترین عوارض مصرف طولانی مدت فست فودها عبارتند از:
سرطان: اگرچه سرطان نمیتواند مستقیماً بر اثر خوردن فست فودها ایجاد شود، اما مصرف مستمر این غذاها ممکن است منجر به سرطان شود.
دیابت: مطالعات متعددی نشان داده است که فست فودها ممکن است به طور مستقیم باعث دیابت نشوند، اما در نهایت شما را به سمت این بیماری سوق میدهند. فست فودها به طور بالقوه میتوانند باعث اضافه وزن، چاقی، فشار خون و قند خون بالا شوند که همه این موارد زمینه ساز ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
فشار خون: فشار خون بالا به طور مستقیم با مصرف بیش از حد سدیم در ارتباط است. بسیاری از فست فودها مملو از سدیمی هستند که از نمک استفاده شده در چاشنیها به دست میآید. برگر ها، تاکو ها، سیب زمینی سرخ کرده، پیتزا، مرغ سوخاری و حتی شیرینیها و پای میوههای داغ دارای محتوای سدیم بالایی هستند.
انسداد شریان: غذاهایی مانند گوشت، پیاز، سیب زمینی سرخ کرده و … سرشار از چربیهای اشباع شده و کلسترول هستند. این مواد چیزی هستند که میتوانند سلامت شریانی ما را از بین ببرند. به گزارش سیناپرس، مصرف بیش از حد این مواد غذایی میتواند منجر به تجمع کلسترول در شریانها و باریک شدن قطر آنها شود که در نهایت باعث محدود شدن جریان خون به اندامها شده و هرچه جریان خون کمتر باشد، اکسیژن رسانی به اندامها کمتر میشود. به این ترتیب مصرف طولانی مدت فست فودها منجر به بیماریهایی مانند تصلب شرایین یا لخته شدن خون خواهد شد.