اگرچه پرتقال بهخاطر ویتامینC فراوان و تقویت سیستم ایمنی شهرت دارد اما سرشار از ریزمغذیهای مختلف است که در پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی و التهابات بدن نقش دارد.
، بهنظر میرسد که از چهار هزار سال پیش پرتقال در چین مصرف خوراکی پیدا کرد که در آن زمان نوع تلخ میوه وجود داشت. این میوه بهتدریج به آفریقای جنوبی، ایران و مصر رسید و در قرن یازدهم توسط اعراب به اسپانیا و ایتالیا برده شد.
از آنجا که این میوه خیلی تلخ و ترش بود، معمولا بهعنوان سس، دسر و نوشیدنی کاربرد داشت تا اینکه در قرن پانزدهم، پرتقال شیرین توسط بازرگانان جنوائی و پرتغالی از سفرهای خود در چین و سیلان به اروپا رسید. این میوه در فرانسه تا مدتها بهعنوان میوه لوکس شناخته می شد و هدیهای به کودکان در جشن کریسمس بود.
خواص پرتقال؛ از ویتامینC تا ضدالتهاب طبیعی
علاوه بر ویتامینC که تاثیر عالی بر سلامت بدن از جمله تقویت سیستم ایمنی دارد، پرتقال سرشار از فلاونوئیدها بهعنوان آنتیاکسیدانهای قوی است. فلاونوئیدها همچنین تاثیر ضدالتهاب دارند و در مبتلایان به بیماریهای روماتیسمی تاثیر خوبی دارد.
خوردن پرتقال در کنترل کلسترول خون تاثیر دارد و میتواند خطر بیماریهای قلبیعروقی را کاهش دهد که بهنظر محققان این تاثیر بهدلیل وجود فلاونوئیدهاست. هِسپرتین مهمترین فلاونوئید موجود در پرتقال است که بخش زیادی از آن در پوسته سفید و غشای بین پالپهاست. البته ویتامین B9 در این میوه نیز به کاهش بیماریهای قلبیعروقی کمک میکند زیرا سطح هموستئین را که نوعی اسیدآمینه عامل بروز بیماریهای قلبیعروقی است را کاهش میدهد.
آنتیاکسیدانهای پرتقال همانند دیگر میوهها به پیشگیری از سرطانها بهخصوص سرطان معده و حنجره کمک میکند. مصرف پرتقال بهدلیل کلسیم بالا و تاثیر در تعادل حالت اسیدی – قلیایی بدن در تقویت استخوانها و پیشگیری از پوکیاستخوان موثر است.