با اعلام سخنگوی وزارت صمت خودروهایی مانند هیوندا اکسنت، هیوندا آی۱۰، میتسوبیشی میراژ، چانگان سی اس ۳۵، ام جی ۳ و ام جی ۶، سیتروئن C۳ و محصولی از شرکت فولکس واگن (سئات) در زمره خودروهایی هستند که قرار است به کشور وارد شوند.
از سوی دیگر ایران خودرو و گروه بهمن هم که غیبت آنها در لیست واردکنندگان مجاز خودرو ابهاماتی ایجاد کرده بود، به این لیست اضافه شدند. معین خودرو، ایرتویا و دیار خودرو نیز سه شرکت دیگری هستند که به فهرست مذکور اضافه شدند. معین خودرو در گذشته نمایندگی رسمی پورشه در ایران و ایرتویا نیز نمایندگی رسمی تویوتا در کشور بود. به این ترتیب، مجموع واردکنندگان مجاز خودرو در سال ۱۴۰۱ تا این لحظه به ۱۲ شرکت رسیده است. پیش از این اسامی ۷ شرکت سایپا، پارس خودرو، سایپا – سیتروئن، کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکث موتور، آرین موتور پویا به عنوان واردکنندگان خودرو اعلام شده بود. البته سخنگوی وزارت صمت افزوده است: این فهرست، همچنان باز است و به محض اینکه هر شرکت متقاضی واردات خودرو شرایط لازم در آئیننامه واردات خودرو را احراز کند به فهرست واردکنندگان اضافه میشود.
در تصاویر زیر به بررسی اجمالی مشخصات ۸ خودرویی که وزارت صمت واردات آنها را تایید کرده است پرداختهایم.
ذکر این نکته ضروری است که سخنگوی صمت مشخص نکرده است که کدام مدل از محصولات سئات (زیرمجموعه برند فولکس واگن) قرار است وارد شود. با این حال، بررسیها نشان میدهد خوشقیمتترین محصول این خودروساز اسپانیایی «سئات ایبیزا» است.
سخنگوی وزارت صمت در خصوص قیمت خودروهای وارداتی و سود و تعرفه واردات نیز گفته است: مسلماً خودرو بیش از قیمت پایه در بورس کالا فروخته میشود که بخشی از سود به خزانه دولت واریز و بخشی دیگر در اختیار واردکننده قرار میگیرد.