خانه / برگزیده‌ها,

تشخیص برخی از بیماری‌ها با شکل پا

کف پا
کف پا

شاید برایتان جالب باشد بدانید شکل پا‌های شما از راز درونی تان خبر میدهند و میگویند چه بیماری دارید.

 می‌داند که هر یک از اعضای بدن می‌تواند به نوعی خبر از سلامت یا بیماری‌های پنهان داخل جسم را نشان دهد، یکی از این اعضای فشا کننده بیماری‌ها پا‌ها هستند پس بیایید به پا هایمان اندکی بیشتر ارزش بدهیم چگونه پا‌ها بیمار‌هایی جدی، مانند:دیابت، تیروئد و بیماری قلبی را قبل از اینکه حتی به مطب دکتر بروید نشان میدهند.

۱- پا‌های خشک و پوسته پوسته شده:مشکل تیروئید

یعنی اینکه ممکن است مشکل تیروئید داشته باشید مخصوصا اگر مرطوب کردن پا‌ها به برطرف شدن خشکی کمک نکند و نمیتواندبه خوبی هورمون تیروئید که برای کنترل سوخت و ساز، فشار خون، رشد بافت و بهبود سیستم اعصاب و اسکلتی لازم است را ترشح کند. مارلن رید متخصص طب پا در شهرناپرویلِ ایلینوز میگوید:”وقتی ما ترک‌هایی در پاهامیبینیم و مرطوب سازی هم خشکی را در چند روز بهتر نمیکند، معمولا بیمار را برای تست اولیه تیروئید به پزشک متخصص ارجاع میدهیم تا مطمئن شویم که تیروید بیمار سالم هست یا خیر”. شکنندگی ناخن‌های پا نیز میتواند نشانه‌هایی از مشکلات تیروئید باشد.

۲ – پنجه‌ها و انگشتان بدون مو:بیمار‌های شریانی عروقی

برای هر چیزی که تفاوت و یا تغییر در پای شما ایجاد میکند سریعا به پزشک پا و متخصص مراجعه کنید اگر مو‌های روی انگشتان پا شما به طور ناگهانی ازبین رفتند میتواند نشان دهنده، چرخش ضعیف خون بر اثر بیماری شریان محیطی (PAD) و بیمار‌های شریانی عروقی باشد، در این وضعت حتما به پزشک مراجعه شود. نشانه‌های بیماری PAD، کاهش در رشد موهادر انگشتان و مچ پا، انگشتان کبود رنگ، پوست نازک و براق را شامل می‌شود. علائم نامحسوس هستند، اما پزشکان می‌توانند پالس سالم را در پا‌ها یا نقطه PAD در عکس اشعه ایکس بررسی کنند، اگردر یک عکس اشعه ایکس از یک پای شکسته، یک سخت شدگی در سرخرگ‌ها دیده شود، در ۹۹ درصد اوقات همین امر در رگ‌های خونی قلب اتفاق می‌افتد.

۳-ناخن‌های پا دارای حفره و سوراخ می‌شوند:پسوریازیس

اگر سوراخ‌های کوچک، شیار‌ها یا خط‌ها یی را در ناخن‌های پا پیدا کردید، ممکن است پسورازیس داشته باشید اگرچه بسیاری از افرادی که پسوریازیس ناخن را تجربه می‌کنند، پسوریازیس پوست، نیز دارند. (یک بیماری خودایمنی ایجاد می‌کند که پوست را تکه تکه و تحریک می‌کند)، ۵ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس ناخن در جای دیگر تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند. پیچنی میگوید”اگر هرگز تشخیص داده نشده که شما پسوریازیس دارید، اما در انگشتان پای خود کمی سوراخ و حفره مشاهده میکنید، شما بایدآن‌ها را چک کنید” علائم دیگر شامل تکه‌های سفید و خطوط افقی در ناخن است. برای درمان پسوریازیس، پزشک ممکن است کرم موضعی دهد و یا استروئید‌ها رادر ناخن تزریق کند.

۴ -ناخن‌های قاشقی:کم خونی یا لوپوس

آیا شما در ناخن پا گودی به اندازه‌ای عمیق که برای نگه داشتن یک قطره آب کافی باشد دارید؟ بیماری‌ای معروف به نام کایولونیچیا وجود دارد که ناخن‌ها قاشقی شکل می‌شوند که می‌تواند با کمبود آهن یا تولید بیش از حد آهن همراه باشد، ویا بیماری رینود (که بر خون رسانی به انگشتان دست و پا وارد می‌شود) و یا لوپوس (بیماری خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول ها، بافت‌ها و اندام‌ها حمله می‌کند) باشد.
بیماری ناخن قاشقی گا‌ها در نوزادان ظاهر می‌شوند، و به طور طبیعی در چند سال اول زندگی ایجاد می‌شونداگر متوجه این بیماری شدید، با پزشک خود مشورت کنید، تا آزمایش خون را برای شناسایی علت دقیق انجام دهد.

۵ -یک خط مستقیم زیر ناخن پا:سرطان پوست

یک خط تیره و عمودی در زیر یک ناخن پا می‌تواند ملانوم آتلانتیس آکروال یا ملانوم مخفی باشد – یک نوع از سرطان پوست که در قسمت‌های بدن نامرئی ظاهر می‌شود. (سایر ملانوم‌های پنهان شامل:ملانوم چشم و ملانوم دهان است.) این یک خط سیاه از پایه ناخن شما تا انتهای ناخن است که باید توسط یک متخصص طب سوزنی یا متخصص پوستی بررسی شود. شما می‌خواهید اطمینان حاصل کنید که این قارچ نیست، که معمولا در همه ناخن‌ها قهوه‌ای مایل به زرد و پراکنده است، اگر چه تنها ۵ درصد از همه موارد تشخیص داده شده، نوع پنهان است، ملانوم پنهان شایع‌ترین نوع در افراد با پوست تیره است.

۶ -قوس زیاد ناگهانی:آسیب عصبی

اکثر پا‌ها با قوس زیاد در معرض شرایط خاصی از عصب-عضلانی قرار دارند. اگر کسی عضلات قوسی شکل در پا پیدا کند، می‌تواند نشانه‌ای از وضعیت عصبی به نام دندان شارکوت ماری (CMT) باشد. یک اختلال ارثی که به اعصاب محیطی آسیب می‌رساند (آن دسته که خارج از مغز و نخاع هستند)، و یا CMT همچنین می‌تواند باعث تغییرات در راه رفتن، بی حسی در پا، تعادل دشواری، از دست دادن عضلات در پایین پا و بعدا علائم مشابه در بازو‌ها و دست‌ها شود اگر ناهنجاری‌ها را متوجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

۷ -زخم‌هایی که درمان نمی‌شوند:دیابت

سطح گلوکز کنترل نشده میتواند، به عصب‌ها صدمه بزند و باعث چرخه ضعیف خون در بدن شود بنابراین خون به پا‌ها نمیرسد. وقتی که خون به زخم‌های ایجاد شده توسط کفش‌های تحریک کننده و نامناسب نمیرسد، پوست نمیتواند به خوبی درمان شود. رید میگوید” بسیاری از مردمی که دیابت دارند اولین بار به دلیل مشکلات پا‌ها تشخیص داده میشوند باقی نشانه‌های دیابت شامل سوزن سوزن شدن و بی حسی در پا‌ها ست در این صورت از پزشک خود درخواست گرفتن تست میزان قند خون کنید.

۸ -انگشت پای بزرگ شده، همراه با درد شدید:علت آنچه خورده اید است. پرخوری در استیک و …؟ درد بعد از آن می‌تواند ناشی از نقرس

باشد، (نوعی از آرتریت که معمولا بر مفصل انگشت پا تاثیر می‌گذارد.) و بعضی از دارو‌های طبیعی برای درد و تورم وجود دارند. مواد غذایی با پوریین بالا، یک ترکیب شیمیایی در گوشت قرمز، ماهی و الکل خاص، می‌تواند باعث افزایش سطح اسید اوریک در بدن شود. اسید اوریک به طور معمول از طریق ادرار دفع می‌شود، اما در بعضی افراد بیش از حد تولید شده یا کمتر دفع می‌شود.

۹ -خطوط قرمز زیر ناخن پا:میتواند بدلیل عفونت قلبی باشد

رگ‌های قرمز زیر ناخن‌های پا یا انگشتان دست میتواند رگ‌های خونی پاره شده معروف به خونریزی‌های شکسته باشد. این اتفاق زمانی می‌افتد که لخته‌های کوچک خون به مویرگ‌های کوچک زیر ناخن آسیب میزنند. می‌توانند اندوکاردیت، عفونت داخلی پوشش قلب رانشان دهد. افرادی که سیستم ایمنی بدنشان به طور مداوم سرکوب می‌شود (مانند بیماران مبتلا به سرطان که از شیمی درمانی استفاده میکنند، بیماران مبتلا به اچ آی وی ویا بیماران دیابتی) در معرض خطر ابتلا به اندوکاردیت هستند. عفونت ممکن است در صورت عدم درمان، به نارسایی قلبی منجر شود اگر این نوع خونریزی‌ها را روی ناخن‌های پا یا ناخن‌های دست مشاهده می‌کنید و اخیرا هیچ آسیبی به ناخن شما وارد نشده است، به پزشک خود مراجعه کنید تا قلب و گردش خون خود را بررسی کنید.

۱۰ -زخیم و پهن شدن انگشتان پا:سرطان ریه یا بیماری‌های قلبی.

علامت دیگری که در انگشتان پا و انگشتان دستان ظاهر می‌شود، کلابینگ یا ضخیم و پهن شدن است که اغلب با سرطان ریه، عفونت مزمن ریه، بیماری قلبی یا بیماری روده همراه است، سرطان ریه و بیماری قلبی باعث کاهش مقاومت عروقی می‌شوند که به این معنی است که جریان خون به عروق کوچک در انگشت‌های پا و نوک انگشتان دست افزایش می‌یابد. بافت پوست متورم می‌شود و منجر به ظاهر شدن “کلوب” می‌شود (گرد‌تر شدن، پهن‌تر شدن انگشتان دست و پا).

اولین دیدگاه را بنویسید