همزمان با برگزاری نظرسنجی از سوی ایلان ماسک مالک توییتر مبنی بر بازگرداندن حساب توییتر دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا و دریافت ۵۲ درصد رای موافق از ۱۵ میلیون شرکت کننده؛ دفاتر بزرگ خبری ایالات متحده از جمله «سیبیاس نیوز» به نشانه اعتراض از این رسانه خارج شدند.
ایلان ماسک مالک جدید توییتر شامگاه روز جمعه (۱۸ نوامبر ۲۰۲۲ – ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۱) طی نظرسنجی توییتری از فعالان این حساب کابری اجتماعی -به ویژه دنبال کنندگان خود در این رسانه- خواست در مورد بازگرداندن حساب کاربری دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا در این بستر اجتماعی نظر خود را اعلام کنند.
تا لحظه تنظیم این گزارش بر اساس آرای ۱۵ میلیون نفر شرکت کننده ۵۲ درصد آرا به بازگشت ترامپ رای مثبت دادند و ۴۸ درصد هم از اتفاق ابرزا نارضایتی کردند. بر همین اساس ایلان ماسک بامداد یکشنبه (۲۰ نوامبر ۲۰۲۳۲ – ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۱) حساب کاربری ترامپ را بار دیگر فعال کرد و قفل آنرا گشود.
حساب کاربری ترامپ در توییتر ژانویه ۲۰۲۱ (دی ماه ۱۳۹۹) به دلیل احتمال تحریک به آشوبهای بیشتر در خصوص نتایج انتخابات ریاستجمهوری معلق شده بود. تصمیم توییتر در آن زمان بعد از آن اتخاذ شده بود که گروهی از هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند.
بازگردادن ترامپ و گشودن قفل حساب کاربری ترامپ ایلان ماسک برای بازگرداندن وجهه توییتر بعد از بحرانهای مختلف در این شرکت از جمله اخراجها و استعفاهای گسترده توصیف شده استترامپ چند ماه پیش به فاکسنیوز گفته بود که قصدی برای بازگشت مجدد به توییتر ندارد و قصد دارد در پلتفورم خودش، تروث سوشال، فعال باشد. هر چند با راهاندازی این بستر در فضای مجازی و اقبال کمی که عموم مردم از آن داشتند وی عطای حضور و استمرار فعالیت در این بستر مجازی را به لقای آن بخشید.
اما لرزههای شدید پایههای توییتر از زمان سکانداری ایلان ماسک بر راس این حساب کابری مجازی پیش از این آغاز شده بود و بسیاری از تحلیلگران ارشد حوزه رسانه بر این مساله اتفاق نظر دارند که تلااش ماسک برای بازگرداندن ترامپ به توییتر در راستای سرپوش گذاشتن به بحرانهای توییتر از زمان حضور وی به عنوان مدیر و مالک توییتر است.
کارشناسان ارشد حوزه رسانه بر این مهم التفاق نظر دارند که «بازگردادن ترامپ و گشودن قفل حساب کاربری رییس جمهوری پیشین آمریکا توسط ایلان ماسک برای بازگرداندن وجهه توییتر بعد از بحرانهای مختلف در این شرکت از جمله اخراجها و استعفاهای گسترده توصیف شده است.»
همزمان با اعلام این خبر رسانههای بزرگ خبری جهان از جمله شبکههای @CBSNews، @CBSEveningNew و @CBSMornings از حسابهای خود در توییتر خارج شدند.
اما همزمان با اعلام بازگشت دونالد ترامپ به توییتز با چراغ سبز ایلان مساک؛ و در ادامه موج بحرانهای این شبکه رسانهای که پیش از این و همزمان با رروزهای نخستین حضور ماسک بر مدیریت توییتر، چون اخراج گسترده کارمندان این شرکت در سراسر جهان آغاز خبر ورود به بحران توییتر در دوران ماسک بود. در ادامه این بحرانها به قابلیت دریافت تیک آبی با خرید سرویس ۸ دلاری توئیتر آبی ادامه یافت که هجمه بیسابقه منتقدان این مساله از سوی کاربران توییتر رو. ندئ اجرای آن را متوقف کرد، اما بر استمرار موج بحرانها در بستر طوفانهای توییتری افزود.
در نهالیت خبر بازگشت ترامپ به تویتر و برداشتن محدودیت فعالیت اکانت رییس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا ضربه آخر بر پیکر توییتر بود که آن را به گرداب سقوط رهنون ساخت.
همزمان با اعلام این خبر رسانههای بزرگ خبری جهان از جمله شبکههای @CBSNews، @CBSEveningNew و @CBSMornings از حسابهای خود در توییتر خارج شدند و تحلیل کارشناسان بر این امر استوار است که موج دومینووار خروح رسانههای خبیر بزرگ جهان از توییتر استمرار و ادامه خواها داشت.
موج این تحلیلها در مورد سقوط توییتر تا جایی پیش رفته است که روزنامه گاردین در مطلبی در همین ارتباط به بررسی احتمال ورشکستگی توییتر پرداخته و نوشته برخی از کارکنان سابق این پلتفرم معتقدند که مشکلات پیش روی این شرکت در واقع مشکلات موجودیتی و مربوط به حضور شخص ماسک در راس مدیریت این رسانه است.