خانه / برگزیده‌ها,

به مشکلات مردم سیستان رسیدگی نشود، استعفا می‌دهم

نماینده مجلس
نماینده مجلس

محمد سرگزی، نماینده زابل در نشست علنی امروز( دوشنبه ۲۸ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور گفت: همان طور که مستحضرید سیستان روزگاری انبار غله ایران بوده است این سرزمین سال ها است که به سبب قهر طبیعت با خشکسالی های متمادی دست و پنجه نرم می کند، قهر طبیعت از یک سو و قهر مسئولان دولتی در ادوار مختلف با این منطقه از سوی دیگر درد و رنج مردم مظلوم سیستان را صد چندان کرده است.

به گزارش ایلنا، نماینده زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس بیان کرد: در سال های قبل به واسطه سیلاب و ذخیره آن در چاه نیمه ها آب شرب و بخشی از آب کشاورزی مردم تامین می شد و با این آب کشاورزی، دامداری و صیادی در حداقل در بخشی از سیستان رونق داشته است فاجعه بزرگ زابل از آنجا شروع شد که بند کمال خان که آخرین فاز آن از سال ۹۰ شروع شده بود در زیر چشم دولتمردان در سال ۱۳۹۹ تکمیل شد و رئیس جمهور وقت افغانستان اعلام کرد آب را در مقابل نفت می دهیم و این یعنی نقض معاهده ۱۳۵۱.

وی ادامه داد: بند انحرافی کمال خان در سال گذشته بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب را به بیابان گود زره هدایت کرد و هیچ آبی از حق آبه روخدخانه هیرمند به سیستان نیامد و نابودی و مرگ سیستان با سرعت بیشتری اتفاق افتاد. کشاورزی و صیادی به طور کامل از بین رفت، دامداری هم به جهت نبود نهاده های دامی و هزینه بالای تامین آن در حال نابودی است. سه سال از این واقعه می گذرد و مکرر در دولت قبل و فعلی پیگیری کردیم اما اراده ای جدی برای حل این مشکل ندیدم.

این نماینده مجلس اظهار داشت: یک سوال از دولتمردان دارم، آیا تا کنون از خود پرسیده اید در منطقه سیستان که حیات بیش از ۷۰ درصد مردم آن گره به دامداری، صیادی و کشاورزی خورده است امروز با از بین رفتن همه این ها از چه طریقی امرار معاش می کنند و چگونه زنده مانده اند. اگر چه بر زبان و روی کاغذ در اولویت هستیم و همه دل می سوزانند و اشک می ریزند اما در عمل در هیچ اولویتی نیستیم.

سرگزی بیان کرد: سه سال آب کشاورزی مردم را برای شرب گذاشتیم و هیچ کشاورزی صورت نگرفت اما یک ریال خسارت نکشت به مردم ندادیم، آقایان مسئول آیا طاقت ماندن در زیر طوفان های ۱۲۰ روزه که امکان نفس کشیدن را از فرزندان دیار سیستان گرفته است را دارید؟ آیا می توانید خانواده های خود را در چنین شرایطی ساکن این منطقه کنید؟ بیش از هزار کارتن خواب و قبرخواب در زابل وجود دارد مسئولین مختلفی از دولت و نهادهای انقلابی به سیستان آمدند این وضعیت را از نزدیک دیده اند اما اقدامی نکرده اند. شما را قسم می دهم تاکنون از خود پرسیده اید اگر این وضعیت در جای دیگری بود امروز چه اتفاقی می افتاد و دولت ها چگونه اقدام می کردند؟


رئیس فراکسیون حقوق بشر در مجلس شورای اسلامی افزود: امروز تهیه نان خوردن برای مردم ما با بحران روبه رو شده است، همکاران باید به دنبال این باشیم که بتوانیم حداقل های یک زندگی ابتدایی از جمله تهیه آرد، سیلندر گاز، نفت سفید، آب و نیازهای اولیه مردم خود را از دولتمردان مطالبه کنیم. آقای وزیر نفت مگر شما قول ندادید که سهمیه نفت سفید را برایشان تامین کنید؟ آیا بررسی کردید که این اتفاق افتاد یا خیر؟ چرا موضوع کودینگ کارت های سوخت استان ما حل نمی شود؟

وی اظهار داشت: آقای رئیس جمهور بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم شریف سیستان در چندماه اخیر به شهرهای دیگر کشور مهاجرت کرده اند یقینا می دانید که خالی شدن بسیاری از مناطق مرزی سیستان که به تعبیر مقام معظم رهبری تنگه احد نظام است چه تبعاتی را در حوزه امنیت کشور خواهد داشت.

سرگزی بیان کرد: آقای رئیس جمهور کدام رئیس جمهور و وزیر را در ادوار مختلف دارید که به محض انتخاب نخستین سفرهای استانی اش را به سیستان و بلوچستان نداشته باشند، این همه آمدند، جلسه گرفتند، مصوبه گذراندند آیا تغییری در وضع مردمی که حتی نان شب ندارند ایجاد شده است. چقدر از مصوبات مانند پرداخت خسارت به کشاورزان، دامداران، صیادان، فعال شدن بازارچه های مرزی، فعال شدن معدن مس انجام شده است؟ جناب آقای رئیس جمهور و دولتمردان وعده لباس گرم شما در حال از پای درآوردن مردم سیستان است.

رئیس فراکسیون حقوق بشر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: درپایان باید عرض کنم انفعال دستگاه دیپلماسی در خصوص آب های مرزی و رودخانه‌های بین المللی خصوصا رودخانه هیرمند اصلا قابل پذیرش نیست و حتما طرح استیضاح وزیر امور خارجه را در این خصوص در پی خواهد داشت و در صورت عدم عزم جدی دولتمردان جهت حل مشکلات و احقاق حقوق مردم مظلوم سیستان و ادامه بی تفاوتی‌های مسئولین مربوطه قطعا بنده به عنوان خادم مردم شریف سیستان این روند را نخواهم پذیرفت و استعفای خود را تقدیم مجلس خواهم کرد.

Leave the first comment