خانه / برگزیده‌ها,

اولین سخنرانی پادشاه جدید انگلیس در لندن / ظاهر پول بریتانیا تغییر میکند

به گزارش ایران اندیش؛ چارلز سوم پادشاه جدید انگلیس روز جمعه در اولین سخنرانی خود گفت، از مرگ مادرش ملکه الیزابت دوم عمیقاً غمگین است و قول می‌دهد که به خدمات مادام‌العمر خود به ملت ادامه دهد.

به نقل از ایرنا، وی در سخنان کوتاهی افزود: امروز وعده خدمت مادام‌العمر را به همه می‌دهم. او سخنرانی اش را در حالی که یک عکس قاب شده ملکه روی میز مقابلش بود، در مقابل دوربین‌های تلویزیونی انجام داد.

سخنرانی چارلز سوم در کلیسای جامع سنت پل پخش شد، جایی که حدود ۲۰۰۰ نفر در مراسم یادبود ملکه شرکت داشتند.

در این مراسم لیز تراس نخست وزیر جدید انگلیس و اعضای هیات دولت نیز حضور داشتند.

چارلز سوم، پادشاه انگلیس در نخستین سخنرانی‌ در این مقام گفت که فرزند ارشدش ویلیام را با لقب «شاهزاده ولز» به عنوان ولیعهد انتخاب می‌کند.

چارلز سوم خود تا دیروز «شاهزاده ولز» محسوب می‌شد. این لقبی است که همواره به ولیعهد بریتانیا تعلق می‌گیرد.

او گفت که ویلیام، با پشتیبانی همسرش کاترین، از این پس «گفتگوی ملی را رهبری خواهد کرد و کمک خواهد کرد تا به حاشیه رانده‌شدگان به مرکز آورده شوند».

چارلز سوم همچنین به فرزند دومش، شاهزاده هری و همسرش مگان نیز ابراز عشق کرد و گفت که آنها «زندگی‌شان را خارج از کشور می‌سازند».

پس از مرگ الیزابت دوم ظاهر پول کدام کشورها تغییر می‌کند؟

چارلز امروز و با مرگ ملکه، به عنوان پادشاه جدید بریتانیا آغاز به کار کرد.

به نقل از فارس، با مرگ الیزابت دوم پادشاه بریتانیا تصویر او روی پول چندین کشور به تدریج با تصویر پادشاه جدید، عوض خواهد شد.

پس از مرگ الیزابت دوم، انتظار می‌رود تغییراتی در ظاهر اسکناس و سکه در کشورهای مشترک المنافع با بریتانیا که روی پول‌هایشان چهره پادشاهان بریتانیا مشخص شده است، ایجاد شود.

انتظار می‌رود که ظاهر پول کشورهای بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، جامائیکا، بانک مرکزی کارائیب شرقی و بقیه کشورهای مشترک المنافع، تغییر کند و چهره چارلز سوم پادشاه جدید بریتانیا به جای پادشاه فقید چاپ یا هک شود.

تغییر در ظاهر پول این کشورها به شکلی فوری انجام نخواهد شد بلکه کار با پول‌های فعلی ادامه خواهد داشت و تغییر آن به تدریج انجام خواهد شد.

بانک مرکزی انگلیس دیروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که اسکناس‌های حاوی تصاویر ملکه الیزابت دوم پس از مرگ ملکه به صورت قانونی باقی می‌مانند و پس از پایان ایام سوگواری نیز اطلاعیه دیگری درباره اسکناس‌های فعلی منتشر خواهد کرد.

قرار است اسکناس‌هایی با ارزش‌های مختلف و با تصویر پادشاه جدید، چاپ شود و به تدریج جایگزین اسکناس‌های قدیمی شود.

در سلطنت، رسم بر این است که چهره شاه در جهت مخالف چهره سلف خود روی پول‌ها ظاهر شود. به این ترتیب، سمت چپ صورت ملک چارلز روی سکه‌ها و اسکناس‌های بریتانیا ظاهر می‌شود، زیرا در حال حاضر سمت راست صورت الیزابت دوم روی پولشان ثبت شده است.

با وجود اینکه الیزابت دوم تاج و تخت بریتانیا را در سال ۱۹۵۲ به دست گرفت، اما سال ۱۹۶۰ تصویر او برای اولین بار روی اسکناس یک پوندی ظاهر شد و بعداً تصویر او روی بقیه اسکناس‌ها ظاهر شد.

در استرالیا، اکثر استرالیایی‌ها به جز ملکهن الیزابت چهره دیگری روی سکه‌های خود نمی‌دیدند. برای چندین دهه، پرتره ملکه یادآوری مهمی از رابطه استرالیا با خانواده سلطنتی بوده است.

انتظار می‌رود که پرتره ملکه برای مدتی روی سکه‌ها و اسکناس ۵ دلاری استرالیا باقی بماند و به تدریج آن را با تصویر ملک چارلز تغییر دهند و همچنین این امکان وجود دارد که پول‌های دارای تصویر هر دو با هم در این کشور تهیه شود.

در کانادا، بانک مرکزی اعلام کرد که اسکناس ۲۰ دلاری فعلی که تصویر ملکه الیزابت را نشان می‌دهد، قرار است برای سال‌های آینده در گردش باشد و با تغییر پادشاه، هیچ الزام قانونی برای تغییر طرح در دوره معینی وجود ندارد.

به گفته برخی کارشناسان، با توجه به برنامه‌ریزی مقامات مسئول ضرب، پیش‌بینی می‌شود که چهره شاه چارلز ظرف یک یا دو سال بر روی واحد پول کانادا ظاهر شود.

الیزابت دوم در سال ۱۹۳۵ در اولین سری از اسکناس های بانک کانادا با چهره دوران کودکی خود ظاهر شد.

حضور پادشاه جدید انگلستان در لندن

به نقل از یورونیوز، یک روز پس از مرگ الیزابت دوم، ملکه بریتانیا واکنش‌ها به این موضوع همچنان ادامه دارد و مراسم‌هایی در بریتانیا و سایر نقاط جهان برای یادبود ملکه برگزار شده است.

چارلز سوم، فرزند بزرگ الیزابت دوم و پادشاه جدید بریتانیا که در کنار مادرش در قصر بالمورال اسکاتلند حضور داشت، این مکان را به مقصد لندن ترک کرد.

اولین بیانیه پادشاه جدید بریتانیا

پادشاه چارلز سوم:

درگذشت مادرم عزیزم ملکه الیزابت، بزرگترین لحظه غم انگیز من است.

من می‌دانم که از دست دادن او عمیقاً در سراسر کشور، قلمروها و کشورهای مشترک المنافع و افراد بی‌شماری در سراسر جهان احساس خواهد شد!

تنها سفر شاهزاده چارلز به ایران

به نقل از عصرایران، شاهزاده چارلز ولیعهد وقت بریتانیا در بهمن ۸۲ و در واکنش به زلزله بم، به تهران سفر کرد و با سیدمحمد خاتمی رئیس جمهوری وقت دیدار داشت.

چارلز امروز و با مرگ ملکه، به عنوان پادشاه جدید بریتانیا آغاز به کار کرد.

سفر چارلز به ایران در سال ۸۲، تنها سفر او به ایران بعد از انقلاب ۵۷ است.

۱۰ روز در بریتانیا عزای ملی اعلام شد

به نقل از ایسنا، با اعلام خبر درگذشت ملکه الیزابت دوم تا روز خاکسپاری وی به مدت ۱۰ روز در بریتانیا عزای ملی اعلام شد.

منبع: تجارت نیوز

اولین دیدگاه را بنویسید