خانه / برگزیده‌ها,

استیضاح ۹ وزیر روی میز هیئت رئیسه مجلس

نماینده مجلس
نماینده مجلس

علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس اظهار کرد: بر اساس ماده قانونی دولت باید خرداد ماه امسال برنامه هفتم توسعه را به مجلس ارائه می‌کرد که بنابه اظهارنظر رئیس جمهور دولت منتظر ابلاغ سیاست‌های کلی نظام شد تا شهریورماه این امر میسر شود.

بخش هایی از گفت و گوی نیکزاد را در ادامه می خوانید:

قرار بود برنامه هفتم توسعه واقع بینانه و مساله محور تهیه شود که به دلیل تأخیر و تعلل در این زمینه با هماهنگی قوای مجریه و مقننه و امر رهبری برنامه ششم توسعه تمدید شد و ما امیدواریم در اوایل سال آینده این برنامه برای تصویب نهایی به مجلس ارسال شود.

هرچند دیرهنگام ولی دولت لایحه بودجه را دو روز پیش تقدیم مجلس کرد و ما تا اواخر اسفند فرصت تصویب نهایی آن را داریم.

با تعیین رئیس کمیسیون تلفیق در روزهای آینده و تشکیل جلسات سه شیفته کمیسیون و جمع بندی نظرات نمایندگان امیدواریم به سرعت لایحه بودجه آماده بررسی در صحن علنی شود.

دو نفر از نمایندگان استان سیدکاظم موسوی و محمود عباس زاده مشگینی در کمیسیون تلفیق حضور دارند و امیدواریم با برگزاری جلسات فشرده کمیسیون در اواسط اسفندماه لایحه به تصویب نهایی مجلس برسد.

بودجه عمومی سال آینده یک هزار و ۹۸۴ میلیارد تومان است. اعلام عمده این منابع از محل فروش نفت، مالیات، انتشار اوراق و فروش دارایی‌های دولت تأمین می‌شود که بخش عمده‌ای از این منابع صرف هزینه‌های جاری می‌شود.

از محل تبصره ۱۴ ۶۶۰ میلیارد تومان منابع پیش بینی شده که عمده آن صرف پرداخت یارانه‌ها می‌شود.

بودجه شرکت‌ها در لایحه ۱۴۰۲ ۳۹۷ هزار است، کل بودجه سال آینده ۵ هزار و ۲۶۱ هزار میلیارد تومان است.

برای پروژه‌های شاخص و پیشران استان نظیر راه آهن اردبیل یک هزار میلیارد تومان، پایاب سد خداآفرین ۲۰۰ میلیارد تومان، محور اردبیل – سرچم و گردنه حیران ۲۰۰ میلیارد تومان، فاضلاب اردبیل و گرمی ۲۰۰ میلیارد تومان و مجتمع فرهنگی هنری نیز ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان منابع برای استان از این محل پیش بینی شده که با ضمانت بانک عامل برای راه آهن، توسعه راه‌ها، طرح‌های آبرسانی و حمایت از طرح‌های تولیدی اختصاص می‌یابد.

تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد توزیع اعتبارات و منابع کشور به صورت استانی است و مابقی از طریق وزارتخانه‌ها و در قالب ردیف‌های ملی توزیع می‌شود که انتظار می‌رود مسئولان استانی در این زمینه تلاش مضاعفی را انجام دهند تا جذب بیشترین اعتبارات را شاهد باشیم.

باید راه آهن اردبیل – میانه بعد از تکمیل به خط ریلی آذربایجان و روسیه وصل شود که تاکید مسئولان کشوری را برای اتصال این کریدور اصلی شاهد هستیم.

درمورد پیشرفت راه آهن اردبیل – میانه را به طول ۱۸۷ کیلومتر؛ در این مسیر سخت پیچیده ۲۵ کیلومتر تونل، چهار کیلومتر پل و سه کیلومتر گالری است که تلاش می‌شود سال آینده این پروژه آماده بهره برداری شود.

در حال حاضر ۵۴ پرواز بین اردبیل و تهران دایر شده و امیدواریم ۱۰ پرواز جدید نیز که عمدتاً در اول صبح و آخر شب خواهد بود به این تعداد افزوده شود.

اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، پنجره واحد، تسهیل صدور مجوزها، حمایت از کسب و کار، رفع موانع تولید و حمایت از دانش بنیان از جمله مصوبات مهم بوده است.

مجلس همچنان با پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در حمایت از تولید و خلق ثروت پشتیبانی لازم را از کارآفرینان انجام می‌دهد و امیدواریم رکود و نابسامانی در حوزه اشتغال و تولید مسکن با پرداخت تسهیلات فراهم آید.

مقام معظم رهبری برای پرداخت ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی در حمایت از اشتغال اذن داده اند. این منابع در قالب تملک دارایی و تبصره ۱۸ پرداخت خواهد شد.

استیضاح ۹ وزیر حداقل با امضای ۱۰ نفر از نمایندگان روی میز هیئت رئیسه است ولی ما فراتر از آن سعی می‌کنیم با همراهی و تعامل با دولت گره گشای مشکلات باشیم.

توسعه عدالت اجتماعی با رونق تولید و خلق ثروت بسیار مهم و اساسی است ولی به نظر می‌رسد تیم اقتصادی دولت باید منسجم‌تر از این عمل کند تا مردم شاهد تغییرات روزانه قیمت‌ها در بازار نباشند.

اولین دیدگاه را بنویسید