خانه / برگزیده‌ها,

استرس چه بلایی سر مفصل‌ها می‌آورد

زانو درد آرتروز
زانو درد آرتروز

حملات هراس یا اضطراب می‌توانند بر شیوه نشستن، حرکت، و فعالیت شما تاثیرگذار باشند و آن را تغییر دهند. با گذشت زمان، این شرایط می‌تواند به ناتوانی عملکردی در قسمت‌های خاصی از بدن منجر شود.

با افزایش سن، احساس درد در مفاصل موضوعی طبیعی است. درد مفاصل می‌تواند در نتیجه آسیب‌های ورزشی یا تمرینی نیز شکل بگیرد. با این وجود، سلامت روان شما نیز می‌تواند بر سلامت مفاصل تاثیرگذار باشد. 

 رابطه‌ای مستقیم بین استرس و درد مفاصل وجود دارد. استرس می‌تواند به روش‌های مختلف بر بدن انسان تاثیرگذار باشد و درد مفاصل ناشی از استرس می‌تواند به واقع اثر قابل توجهی بر زندگی روزانه شما داشته باشد. 

 درد مفاصل ناشی از اضطراب ممکن است به دلایل مختلفی شکل بگیرد. 

 تغییر حرکات 

 حملات هراس یا اضطراب می‌توانند بر شیوه نشستن، حرکت، و فعالیت شما تاثیرگذار باشند و آن را تغییر دهند. با گذشت زمان، این شرایط می‌تواند به ناتوانی عملکردی در قسمت‌های خاصی از بدن منجر شود. ورزش کردن ممکن است برای شما دشوار شود. ممکن است زمان بیشتری را برای استراحت صرف کنید که به نوبه خود می‌تواند موجب تشدید اضطراب و حتی عوارض دیگر از جمله درد مفاصل شود. 

 التهاب استرس 

 هنگامی که با التهاب در بدن مواجه هستید احتمال بیشتری دارد درد مفاصل را در کنار بسیاری موضوعات دیگر تجربه کنید. استرس واکنشی التهابی در بدن ایجاد می‌کند که می‌تواند موجب تورم مفاصل و کاهش توانایی حرکت آن‌ها شود. خشکی و سفتی می‌تواند حرکت و انجام وظایف روزانه را دشوار سازد. 

 اختلال در عملکرد سیستم ایمنی 

 استرس و درد مفاصل به یکدیگر پیوند خورده اند، زیرا استرس اثر مستقیم بر سیستم ایمنی بدن انسان دارد و یک سیستم ایمنی تضعیف شده می‌تواند احساس فشار و پریشانی بیشتر در مفاصل را ایجاد کند. 

 تنش عضلانی 

 اگر در بلند مدت با استرس مواجه باشید به تنش عضلانی مبتلا خواهید شد. این شرایط موجب سفتی عضلات می‌شود و مفاصل مجبور می‌شوند سخت‌تر کار کنند. افزایش فشار بر مفاصل می‌تواند موجب شکل گیری التهاب و ناراحتی هر چه بیشتر شود. 

 ذکر این نکته مهم است که گاهی اوقات ممکن است با هیچ مساله زمینه‌ای مواجه نباشید، اما همچنان درد مفاصل را تجربه کنید. این شرایط می‌تواند در نتیجه کیفیت و کمیت خواب شبانه، یا مدت زمانی که در حالت نشسته و کار در برابر رایانه سپری می‌کنید، شکل بگیرد. با این وجود، هنگامی که زیر استرس قرار دارید یا مظطرب هستید احتمال بیشتری دارد نسبت به این درد‌ها حساسیت بیشتری داشته باشید. 

 چگونگی مقابله با درد مفاصل مرتبط با استرس 

 هنگامی که با استرس و درد مفاصل مواجه هستید باید با احتیاط وارد عمل شوید و ابتدا روش‌هایی را مد نظر قرار دهید که به کاهش استرس کمک می‌کنند. از جمله روش‌هایی که می‌توان برای رسیدگی به درد مفاصل مرتبط با استرس بکار گرفت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 ۱. از نمک فرنگی اصل استفاده کنید 

 حمامی آرامش بخش با نمک فرنگی اصل (سولفات دومنیزی) می‌تواند به واقع در تسکین درد عضلات و مفاصل موثر باشد. این نمک‌ها سرشار از سولفات و منیزیم هستند که بدن می‌تواند به سرعت آن‌ها را جذب کند و به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. شما می‌توانید وان را با آب گرم پر کرده و دو فنجان نمک فرنگی اصل به آن اضافه کنید. به مدت ۲۰ دقیقه در آب قرار بگیرید تا درد مفاصل تسکین یابد. 

 ۲. از کمپرس داغ و سرد استفاده کنید 

 رویکردی داغ و سرد ممکن است به تسکین سریع درد مفاصل کمک کند. از یک بسته ژل درمانی گرم استفاده کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی مفصل تحت تاثیر قرار گرفته قرار دهید. پس از آن، یک بسته یخ را به مدت ۲۰ دقیقه روی همان مفصل قرار دهید. این کار به تسکین فوری درد کمک می‌کند. 

 ۳. فعالیت بیشتری داشته باشید 

 استرس می‌تواند شما را از بیرون رفتن، انجام ورزش و یا ملاقات با دوستان و اعضای خانواده باز دارد. اما یک سبک زندگی کم تحرک عضلات را سفت و سخت‌تر می‌سازد که به وخیم‌تر شدن درد مفاصل منجر خواهد شد. 

 ورزش منظم و صحبت با پزشک برای افزایش اطلاعات درباره برخی حرکات کششی و تمرینات ورزشی به منظور تقویت عضلات و مفاصل را فراموش نکنید. این تمرینات قدرتی می‌توانند خطر تجربه آسیب دیدگی‌ها در آینده را کاهش دهند. 

 ۴. به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید 

 با ایجاد تغییراتی ظریف در رژیم غذایی خود می‌توانید از درد مزمن پیشگیری کنید. التهاب مزمن موجب ضعف می‌شود و در نهایت به مرگ بافت منجر می‌شود. شما می‌توانید با مصرف غذا‌هایی که از فواید ضد التهابی سود می‌برند از این آسیب جلوگیری کنید. 

 مواد غذایی سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳ را مصرف کنید. دانه‌های چیا، ماهی‌های چرب مانند سالمون، و گردو برخی از بهترین انتخاب‌ها در این زمینه هستند. 

 میوه و سبزیجات تازه بیشتری را در رژیم غذایی خود جای دهید تا آنتی اکسیدان‌های لازم برای مقابله با رادیکال‌های آزاد در اختیار بدن قرار بگیرند. 

 مصرف مواد غذایی فرآوری شده و همچنین مواد غذایی حاوی قند‌های افزوده شده و چربی‌های ترانس را محدود کنید. 

 ۵. مصرف مکمل‌ها را مد نظر قرار دهید 

 ایجاد تغییر در رژیم غذایی به واقع در کاهش استرس و درد مفاصل موثر است، اما ممکن است برای کسب نتایج سریع نیازمند مصرف مکمل‌ها نیز باشید. مکمل‌هایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود ممکن است به کاهش مشکلات مفاصل و استخوان کمک کند. 

 مکمل کلسیم: این مکمل‌ها سلامت کلی استخوان‌های شما را بهبود می‌بخشند. محصولات لبنی، سبزیجات برگدار تیره، و بادام برخی از منابع طبیعی کلسیم هستند، اما مکمل‌های بسیاری نیز در دسترس هستند. نمونه‌هایی را انتخاب کنید که حاوی ویتامین D نیز هستند که برای جذب سریع کلسیم ضروری است. 

 گلوکوزامین: برای دریافت گلوکوزامین می‌توانید آب گوشت تهیه کرده و آن را مصرف کنید. همچنین، می‌توانید از مکمل‌های گلوکوزامین نیز استفاده کنید. مکمل‌های مایع را انتخاب کنید، زیرا بدن بهتر می‌تواند آن‌ها را جذب کند. 

 SAMe: این کاملا مشابه با ایبوپروفن برای کاهش درد عمل می‌کند و برای ساخت مفاصلی قوی‌تر ضروری است. مکمل‌هایی که روی برچسب آن‌ها به بوتان دی سولفونات اشاره شده است را خریداری کنید. 

 ۶. ماساژ مفاصل را امتحان کنید 

 شما همواره می‌توانید از ماساژی آرامش بخش برای تسکین درد مفاصل استفاده کنید. در شرایطی که می‌توانید از کمک افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید، اما امکان انجام ماساژ در خانه نیز وجود دارد. هنگام ماساژ همواره انگشتان دست خود را به سمت قلب حرکت دهید. 

 ۷. استراحت کنید 

 در کنار تلاش‌هایی که برای مقابله با استرس و درد مفاصل انجام می‌دهید، برای تسکین درد به استراحت نیز نیاز دارید. به خاطر داشته باشید بیش از اندازه استراحت نکنید و انجام ورزش کافی برای حافظ قابلیت حرکت مفاصل را فراموش نکنید. در صورت وخیم‌تر شدن درد و یا مشاهده تغییر شکل یا التهاب در مفاصل بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. 

 ۸. دارو مصرف کنید 

 اگر روش‌های درمانی دیگر کارساز واقع نشدند ممکن است نیازمند مصرف دارو برای تسکین درد باشید. تجویز دارو زیر نظر پزشک باید صورت بگیرد. شما می‌توانید همواره با ایبوپروفن و دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی آغاز کنید، اما گاهی اوقات به شل کننده‌های عضلانی نیز برای تسکین درد نیاز است.

اولین دیدگاه را بنویسید